Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA) е

...
Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA) е
Коментари Харесай

Европейският финансов регулатор одобрява кандидатурата на България за еврозоната

Европейският орган за обезпечаване и професионално пенсионно обезпечаване (EIOPA) е дал позитивна оценка за приемането на България в банковия съюз и във валутния механизъм ERM II, прочут като чакалнята на еврозоната. Това оповестява " Капитал " като се базира на писмо, с което разполага, до Европейската комисия.

В него се дава позитивна оценка за осъществяването на уговорките на България във връзка с небанковия финансов бранш, като въпреки всичко се акцентира, че остават " терзания за степента на резистентност на българския осигурителен бранш ".

Изданието показва, че в този момент остава кандидатурата на България да получи утвърждение от Европейската централна банка, която би трябвало да оцени осъществяването на последващите ограничения след нейната цялостна оценка на банковия бранш. Тя бе извършена през първата половина на годината и тогава бе открит финансов дефицит в две банки.

В оценката на EIOPA въпреки всичко се показва, че има опасности в небанковия бранш като за подобен са посочени адекватността на техническите запаси при наложителната застраховка " Гражданска отговорност ", оценяването на активите, които не се търгуват на тържища, успеваемостта на системите на ръководство и оценката на риска на вложенията.

По тези линии от EIOPA чакат да се обезпечат подобаващи решения и българската Комисия за финансов контрол (КФН) е поела задължения да приложи спомагателни ограничения, които да бъдат проследени от Брюксел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР