Европейският милиардер номер 1 успя за кратко да се превърне

...
Европейският милиардер номер 1 успя за кратко да се превърне
Коментари Харесай

Най-заможният европеец стана вторият най-богат човек в света. Но само за един ден

Европейският милиардер номер 1 съумя за малко да се трансформира във вторият най-богат човек в света. Но той се задържа на тази позиция едвам ден.

Във вторник французинът Бернар Арно, който ръководи колосът в производството на първокласни артикули LVMH, съумя да изпревари Бил Гейтс и да застане директно след Джеф Безос. В резултат на скок в цената на акциите на ръководения от него холдинг чистото му благосъстояние набъбна до 107 милиарда $, написа Forbes.

Само ден по-късно обаче Гейтс съумя да върне позицията си на вторият най-заможен човек в света. Това стана откакто французинът изгуби 1 милиард $ от благосъстоянието си в сряда. Състоянието на съоснователят на Microsoft от своя стана към края на вчерашния ден е 106,8 милиарда $.
 Бернар Арно стана още по-богат с $5,1 милиарда
Най-богатият европеец стана още по-богат откакто завоюва $5 милиарда за ден

Ръководеният от него конгломерат LVMH регистрира забележителен растеж на продажбите си

Тъй като Гейтс и Арно ги разделят едвам 800 милиона $ е допустимо в идващите седмици те да сменят позициите си още няколко пъти.

Двамата, дружно с Джеф Безос, са единствените хора в света, които имат благосъстояние, надхвърлящо 100 милиарда $. От началото на годината положението на френския магнат скочи с впечатляващите 76 милиарда $.
 LVMH желае да купи американската марка Tiffany за $14,5 милиарда
Най-богатият европеец желае да купи американската марка Tiffany за $14,5 милиарда

От конгломерата от години търсят опция за агресия на пазара в Съединени американски щати

От март до в този момент акциите на конгломерата LVMH, в който влизат марки като Louis Vuitton и Sephora, са поскъпнали с 33%. В края на октомври те набъбнаха още откакто излезе информация, че от холдинга са предложили да придобият американския първокласен бранд Tiffany.

Около 90% от благосъстоянието на Бернар Арно е под формата на акции в LVMH.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР