Европейският медиен алианс (EMA), част от който е и Central

...
Европейският медиен алианс (EMA), част от който е и Central
Коментари Харесай

Европейският медиен алианс обединява сили за стимулиране на неограниченото видео съдържание през всички платформи в Европа

Европейският медиен алианс (EMA), част от който е и Central European Media Enterprises (мажоритарен притежател на bTV Media Group), сплотява сили за стимулиране на неограниченото видео наличие през всички платформи в Европа. Това бе контрактувано на интернационална среща, на която основните изпълнителни шефове на телевизионните оператори, членове на EMA, се споразумяха за съдействие, с което да посрещнат провокациите пред промишлеността и да подобрят рекламните благоприятни условия в интерес на рекламодателите и малките екрани, излиза наяве от взаимно публично официално съобщение.

Обединени от сходни цели и въодушевени от общи провокации на медийната среда, малките екрани комбинират мощта си, с цел да основат благоприятни условия за трансгранично съдействие на пазари, които обгръщат повече от 200 милиона семейства и доближават до 550 милиона жители.

Домакин на срещата за подсилване на бизнес взаимоотношенията сред малките екрани в Европа бе Теодор Кириаку, ръководител и акционер на Antenna Group, а в нея се включиха ProSiebenSat.1 Media SE (Германия, Австрия, Швейцария), Channel 4 (Обединеното кралство), TF1 (Франция), Mediaset (Италия), Central European Media Enterprises (Централна и Източна Европа /и мажоритарен притежател на bTV Media Group в България/) и Impresa (Португалия).

Фокус на диалозите бяха общите провокации, с които се сблъскват телевизионните оператори поради неналичието на единна рамка, която забавя разпространяването на безкрайно видео наличие през всички платформи на пазарите в EMA и пречи на рекламодателите да се възползват пълноценно от капацитета на премиум инвентара в Европа. В резултат на разговора и шерването на сполучливи практики от другите райони участниците идентифицираха няколко евентуални благоприятни условия за съдействие, като нововъведенията остават основен фактор за задържането на водещи позиции в динамичната пазарна среда.

Като допълнение към досегашните си взаимни начинания, водачите на EMA взеха решение да основат взаимно ръководство, което да работи за одобряването на единна мярка за премерване на видео инвентара, както и за въвеждането на персонализирана телевизия с таргетирано рекламно наличие (addressable TV) на партньорските пазари. EMA споделя визията, че обединяването на сили на европейско равнище и реализирането на взаимни начинания в голям брой страни предлага неповторима опция за доста ускорение на цифровата промяна.

„ За мен беше наслаждение да бъда хазаин на тази среща на върха на изпълнителните шефове на водещите телевизионни оператори в Европа и да насърча и поддържа съдействието сред водачите в промишлеността в търсенето на отговор на бързо изменящия се медиен пейзаж, в който световните играчи навлизат нападателно “, разяснява Теодор Кириаку, ръководител на Antenna Group.

„ За следващ път имахме огромна среща на високо ниво на Европейския медиен алианс. След като организирахме потребни полемики за идните провокации, по какъв начин да се оправим с тях и по какъв начин да организираме екипната работа по основните тематики като стрийминг, монетизация и технологии, съм доста удовлетворен, че всичките ни общи цели реализират прогрес в границите на Европейския медиен алианс. Освен това, отзивите за стрийминг платформата ни Joyn, която започва неотдавна, демонстрират мощен интерес от страните към въвеждането й на европейско равнище. “, показа Макс Конце, основен изпълнителен шеф на ProSiebenSat.1 Media SE

 „ Срещата беше чудесна опция мениджърите на водещите европейски медии да се съберем на едно място, с цел да определим стратегическата посока за осъществяване на капацитета на неограниченото видео през всички платформи. Стремим се да имаме водеща роля във образуването на стандартите на промишлеността за единна мярка за премерване, както и за addressable TV, и в CME чакаме с неспокойствие взаимните начинания на EMA в Централна и Източна Европа. ", разяснява Кристоф Майнуш, съизпълнителен шеф на Central European Media Enterprises

„ Като публичен търговски оператор, ние от Channel 4 познаваме трайната мощ на малкия екран като най-мощната рекламна платформа и имаме вяра, че съдействието и партньорството ще засилят нашия триумф. Продължаваме да бъдем напълно ангажирани с взаимоотношението си с нашите европейски ТВ сътрудници, с цел да подсигуряваме, че сме постоянно новаторски в интерес на рекламодателите на този все по-динамичен пазар. “, съобщи Алекс Мейхон, основен изпълнителен шеф на Channel 4 Television
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР