Европейският комисар за здравеопазването, литовецът Витенис Андриукайтис, изтъкна моралната отговорност

...
Европейският комисар за здравеопазването, литовецът Витенис Андриукайтис, изтъкна моралната отговорност
Коментари Харесай

Еврокомисарят по здравеопазването: Противниците на ваксините да обиколят гробищата

Европейският комисар за опазването на здравето, литовецът Витенис Андриукайтис, посочи моралната отговорност на съперниците на имунизациите и ги прикани да обиколят европейските гробища и да посетят деца, заболели от детски паралич, съобщи Франс прес.

" Движенията срещу имунизациите не знаят какво правят, не знаят какво приказват ", съобщи Андриукайтис на конференция в Брюксел.

" Тази година едни млади родители погребаха детето си, което умря от едра шарка ", сподели той без да посочи.

" Нека тези, които се афишират срещу имунизациите, да посетят това семейство, да отидат на гроба на детето им, с цел да схванат какво вършат ", добави Андриукайтис.

Всички тези придвижвания против имунизирането да обиколят европейските гробища, където са заровени хора, умряли през 18-ти или при започване на 19-ти век.

Толкова доста младежи, толкоз деца са умирали по това време, тъй като не е имало ваксини, сподели комисарят, който е доктор, и прикани съперниците на имунизациите да посетят деца, наранени от детски паралич.

" Тези придвижвания ни връщат десетилетия обратно, във времената на мракобесието, в случай че не и в каменната епоха ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

" Страните членки са утвърдили конвенцията за правата на детето и би трябвало да подсигуряват спазването им на най-високо ниво ", напомни еврокомисарят.

" Ако родителите на децата не схващат това, държавните управления са тези, които ще би трябвало да поемат отговорността за отбраната на тези деца и да отстояват правото им на живот ", предизвести Андриукайтис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР