Европейският комисар за здравеопазването, литовецът Витенис Андриукайтис, изтъкна "моралната отговорност"

...
Европейският комисар за здравеопазването, литовецът Витенис Андриукайтис, изтъкна "моралната отговорност"
Коментари Харесай

Еврокомисар: Противниците на ваксините да обиколят гробищата

Европейският комисар за опазването на здравето, литовецът Витенис Андриукайтис, посочи "моралната отговорност " на съперниците на имунизациите и ги прикани "да обиколят европейските гробища " и да "посетят деца, заболели от детски паралич ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Движенията срещу имунизациите не знаят какво правят, не знаят какво приказват ", съобщи Андриукайтис на конференция в Брюксел.

"Тази година едни млади родители погребаха детето си, което умря от едра шарка ", сподели той без да посочи.

"Нека тези, които се афишират срещу имунизациите, да посетят това семейство, да отидат на гроба на детето им, с цел да схванат какво вършат ", добави Андриукайтис.

Всички тези придвижвания против имунизирането да обиколят европейските гробища, където са заровени хора, умряли през 18-ти или при започване на 19-ти век.

Толкова доста младежи, толкоз деца са умирали по това време, тъй като не е имало ваксини, сподели комисарят, който е доктор, и прикани съперниците на имунизациите да посетят деца, наранени от детски паралич.

"Тези придвижвания ни връщат десетилетия обратно, във времената на мракобесието, в случай че не и в каменната епоха ", добави той.

"Страните членки са утвърдили конвенцията за правата на детето и би трябвало да подсигуряват спазването им на най-високо ниво ", напомни еврокомисарят.

"Ако родителите на децата не схващат това, държавните управления са тези, които ще би трябвало да поемат отговорността за отбраната на тези деца и да отстояват правото им на живот ", предизвести Андриукайтис.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР