Европейският комисар за ценностите и прозрачността Вера Йоурова разкритикува кампания

...
Европейският комисар за ценностите и прозрачността Вера Йоурова разкритикува кампания
Коментари Харесай

Европейски комисар разкритикува кампания на полските власти срещу движението за права на ЛГБТ

Европейският комисар за полезностите и прозрачността Вера Йоурова разкритикува акция на полските управляващи срещу придвижването за права на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ) по време на акцията за президентските избори и осъди нападките над малцинства за продобиване на политически дивиденти, съобщи Асошиейтед прес.

Изявлението на Йоурова едвам два дни откакто президентът на Полша Анджей Дуда съобщи, че придвижването за права на и транссексуалните (ЛГБТ) е по-опасно от комунизма.

Дания отбелязва 30-ата годишнина на еднополовите съюзи

"Намирам, че в действителност е тъжно политици на високи постове в съвременна Европа да насочат нападки към малцинствата за политическа облага ", сподели Йоурова в Европейския парламент и добави, че това е нарушаване на на гаранциите на Европейски Съюз за равни права на всички негови жители.

Йоурова, която е родена в комунистическа Чехословакия, изрази неразбиране от сравнението на придвижването за права на ЛГБТ с комунистическата идеология.

"Помня комунистическата идеология като нещо потискащо, което подлагаше на гонения всички разнообразни хора ", сподели тя, съобщи Българска телеграфна агенция.

На избирателен протест в източния град Люблин през днешния ден Дуда съобщи, че просто се пробва да отбрани фамилиите и да държи идеологията на ЛГБТ отвън учебните заведения.

"Ние сме страна на равните благоприятни условия, всички хора са равни и всеки има право на лично мнение. Когато обаче приказваме за предаване на идеологическо наличие в учебните заведения, желая това да става със единодушието на родителите ", добави той.

Около 100 протестиращи издигнаха плакати на митинга на Дуда в Люблин, на който имаше към последователи на президента, съобщи Ройтерс.

На плакатите пишеше "Аз съм човек ", "Ние сме хора, а не идеология ", и "Дуда, спести ни срама ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР