Европейският комисар за работните места и социалните права Никола Шмит

...
Европейският комисар за работните места и социалните права Никола Шмит
Коментари Харесай

Опасност от разрастване на енергийната бедност в Европа

Европейският комисар за работните места и обществените права Никола Шмит предизвести за заплаха от разгръщане на енергийната беднотия в Европа поради покачването на цените. Шмит съобщи пред ДПА, че милиони хора към този момент страдат от енергийна беднотия в Евросъюза, а броят им може да продължи да нараства.

Европейската комисия може да помогне на страните от Европейски Съюз да лимитират резултата от сегашните високи цени на силата за обществото, само че на първо място националните държавни управления са тези, които би трябвало да подхващат дейности, посочи еврокомисарят.

В петък говорителката на немското държавно управление Мартина Фиц съобщи, че е значимо да има общоевропейска съгласуваност и дейности в границите на съществуващите закони за вътрешния пазар на Европейски Съюз.

Въпросът се чака да бъде разискван на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел в четвъртък и петък, уточни Фиц.

Скокът на цените на силата заплашва над 2.7 милиона небогати европейски трудещи се, които няма да могат да си заплащат сметките си за отопление, макар че работят, сочи изследване на Европейската конфедерация на профсъюзите (ETUC - ЕКП), оповестено през септември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР