Европейският комисар по въпросите на околната среда, океаните и рибарството

...
Европейският комисар по въпросите на околната среда, океаните и рибарството
Коментари Харесай

Български проект е отличен с европейска награда „Натура 2000“ за 2020г.

Европейският комисар по въпросите на околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичос разгласи спечелилите в шестото издание на европейската премия „ Натура 2000 " на специфична гала в Брюксел. Сред спечелилите са планове от Финландия, Франция, Белгия, Испания, България и трансграничен план, включващ сътрудници от Румъния, Австрия, Унгария, Чехия, Словакия и Украйна.

Наградата „ Натура 2000 " се присъжда на сполучливи планове свързани с опазването на природата в Европейски Съюз и покачва осведомеността по отношение на едно от върховите достижения на Европа в тази сфера - мрежата от предпазени територии „ Натура 2000 ".

Специалната Награда на европейските жители завоюва планът „ Партньорство за запазване на вековните гори на България в „ Натура 2000 ", управителен от Изпълнителната организация по горите (ИАГ), Министерството на земеделието, храните и горите, WWF България, Асоциацията на парковете в България и Сдружението за дива природа Балкани. Проектът спомогна за уреждането на конфликтните ползи по отношение на определянето на свързани с горите предпазени зони по „ Натура 2000 ". Партньорите направиха обширни изследвания и картографиране, с цел да се изготви списък на старите гори в държавни горски местообитания. Окончателният лист с територии беше утвърден от заинтригуваните страни по време на дълъг развой на продан и съвещания. Процесът докара до определянето на спомагателни 109 300 хектара остарели гори за отбрана и запазване от сеч.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР