Европейският комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи благодари на

...
Европейският комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи благодари на
Коментари Харесай

Комисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи благодари на ДПС за подкрепата за Северна Македония

Европейският комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи благодари на Движение за права и свободи за поддръжката за Северна Македония. Вархеи е на публично посещаване в България. Той посети централата на Движение за права и свободи, където имаше среща с ръководителя на Движението Мустафа Карадайъ, съпрезидента на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа ", зам.-председателя на Движение за права и свободи Станислав Анастасов и зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Оливер Вархеи особено акцентира ролята на Илхан Кюлюк като докладчик на Европарламента за Северна Македония и благодари на него и на Мустафа Карадайъ за дейните дейности на Движение за права и свободи за европейската интеграция на Северна Македония. Движение за права и свободи упорства за бърз старт на преговорния развой за съседите, в границите на който могат да бъде изчистени всички противоречиви въпроси.

Мустафа Карадайъ и Илхан Кючюк подчертаха, че разликите сред двете страни не би трябвало да са спънка за бъдещото развиване на района и Европейския съюз.

Вархеи благодари за поредната политика на Движение за права и свободи. Движението постоянно е било и е благонадежден и предвидим сътрудник, сподели еврокомисарят.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ посочи пред Оливер Вархеи философията на Движение за права и свободи, учредена на заедността. И показа българския етнически модел, основан от създателя и почетен ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган. Този модел на приемливост може да бъде основа за развиването на Западните Балкани, посочи Карадайъ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР