Европейският комисар по разширяването Оливер Вархей изрази днес подкрепа за

...
Европейският комисар по разширяването Оливер Вархей изрази днес подкрепа за
Коментари Харесай

ЕС: Косово, Черна Гора и Босна да влязат в Отворени Балкани

Европейският комисар по разширението Оливер Вархей изрази през днешния ден поддръжка за самодейността " Отворени Балкани " и прикани и останалите три страни от Западните Балкани, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина, да станат част от самодейността, заяви " Албениън дейли нюз ".

Вархей направи изявлението си в Тирана на днешната среща на върха на самодейността, в която вземат участие Албания, Сърбия и Република Северна Македония. Той прикани трите страни да следват проекта за основаване на общ районен пазар, който по думите му ще усили брутния вътрешен артикул в района с една трета.

Еврокомисарят също така акцентира, че единствено посредством основаването на общ районен пазар страните от Западните Балкани могат да усвоят капиталовия проект на Европейски Съюз, който ще добави растежа на Брутният вътрешен продукт с още две трети.

" Вие би трябвало да продължите напред и останалите три (страни) да се причислят към вас, тъй като икономическият капиталов проект (на ЕС) може да усили Брутният вътрешен продукт на района, единствено в случай че всеки е част от този проект ", акцентира Вархей. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР