Европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс предупреди днес, че Европейската

...
Европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс предупреди днес, че Европейската
Коментари Харесай

Плашат ни с наказание заради златни паспорти

Европейският комисар по правораздаването Дидие Рейндерс предизвести през днешния ден, че Европейската комисия може да предприеме наказателна процедура против България, в случай че реши за належащо и в случай че нашата страна не промени закона за българското поданство в частта за така наречен " златни паспорти ".

Той означи пред Европейския парламент, че тази седмица комисията е изпратила писмо до България по този мотив. Комисията чака отговор от българските управляващи в период от един месец.

Законодателството на България, Кипър и Малта разрешава против вложения сред 800 000 и два милиона евро да бъде публикуван паспорт на чужденец. Тази седмица Европейска комисия предприе наказателни процедури против Малта и Кипър.

Предприемането на наказателни процедури е последна мярка, която се ползва след дългогодишни политически договаряния, означи Рейндерс. Европейските полезности не са за обмен, за жалост това не е явно във всички страни, добави той.

По неговите думи схемите за даване на поданство или право на престой в Европейски Съюз от години тревожат европейските институции поради заплахите за сигурността, за корупция и пране на пари. Постоянно слагаме въпроса пред съответните страни с гледище да прекратят тези дейности, съобщи еврокомисарят. Той означи, че е нарушаване на европейското законодателство даването на поданство на човек, който няма връзка с страната, издаваща паспорта.

Евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО/ЕКР) съобщи, че по-голям е въпросът за " подмяната на европейското население посредством вкарване на мигранти от Африка и Близкия изток, наричани за политическа уместност " бежанци " ". Най-големият проблем не са няколко случая на купени паспорти, а че има хиляди нарушители, бойци на терористични организации, които идват маскирани като мигранти и бежанци, добави той.

По данни на Европейска комисия, с изключение на трите европейски страни, които " продават " поданство, в Европейски Съюз 19 страни ползват схеми за даване на право на престояване против вложения - България, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Франция, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Словакия, Испания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР