Европейският комисар по правосъдие Вера Юрова се заема с въпроса

...
Европейският комисар по правосъдие Вера Юрова се заема с въпроса
Коментари Харесай

Еврокомисар Вера Юрова се заема с партийните субсидии след сигнала на БСП към ЕК

Европейският комисар по правораздаване Вера Юрова се заема с въпроса за новия модел на финансиране на политическите партии в страната след изпратеното от Българска социалистическа партия писмо до Европейската комисия.

Това оповестяват от пресцентъра на левицата.

В известието си от Българска социалистическа партия показват, че е получен отговор от Европейската комисия, в който се споделя, че европейският комисар по правораздаване Вера Юрова ще изследва деликатно проблема и ще се произнесе в къси периоди.

Припомняме, че на 6 юли стана ясно, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е изпратила писмо до европейските институции и Съединени американски щати по отношение на признатото решение дотациите на партиите да станат 1 лева на глас.

Решението мина с поддръжката на 119 " за ", 71 срещу и 16 " въздържал се ".

В пленарна зала по време на дебата Корнелия Нинова съобщи, че макар опитите Българска социалистическа партия да бъде унищожена, тя ще оцелее след моркова, тоягата и финансовата диета на ГЕРБ.

На 12 юни сле диспути в пленарна зала предлагането партийната дотация на партиите да стане 1 лева мина на първо четене със 117 гласа " за " и 90 срещу.

Информацията за нарушаванията бе подадена на 20 май 2019 година, в предаването " Шоуто на Слави " по bTV.

Партийната дотация е трябвало да бъде 32 128 844 лева, само че вместо това в бюджета е планувана и действително изплатена дотация от 38 684 384 лева Това е с 6 519 540 лева повече, осведомят от екипа шоуто.

Припомняме още, че социалистите поканиха управленията на групите на ГЕРБ, Оперативна програма и Движение за права и свободи в Народното събрание да беседват за дотациите.

По-късно министър председателят разгласи, че ще свика съдружен съвет за партийните дотации. На него бе решено, че ще се търси общо мнение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР