Европейският клубен шампион започва защитата на титлата си с мач

...
Европейският клубен шампион започва защитата на титлата си с мач
Коментари Харесай

Байерн - Атлетико

Европейският клубен първенец стартира отбраната на купата си с мач против. Историята помни именити конфликти сред двата клуба, които и през този сезон са измежду любимците в шампионата.

Двубоят през днешния ден беше под известна въпросителна, откакто стана ясно, че крилото на Байерн е дал позитивен тест за ковид. От УЕФА обаче бързо разсеяха подозренията и потвърдиха, че мач ще има.

Баварците са в отлична форма и след триумфалния си рейд в Лисабон, донесъл им шестата европейска купа. Отборът на завоюва Суперкупата на Европа след триумф против, а в разногласието за Суперкупата на Германия надделя. Единственото разочароващо показване беше при загубата с 1:4 от в Бундеслигата.

В Атлетико одобриха тежко отпадането в ШЛ от, само че в паузата сред двата сезона се укрепиха с, което е доказателство за упоритостите на клуба още веднъж да играе значима роля в шампионата.

Освен Гнабри, навън за Байерн са още и друго ново попълнение - Танги Куаси.

В Атлетико кадровите проблеми са повече. ще отсъства дълго, откакто претърпя интервенция, а с по-леки травми са, и.

През предишния сезон Байерн стана първият тим, който е печелил Шампионската лига с победи във всички мачове. Атлетико пък е единственият отбор, достигал до повече от два финала без да вдигне купата.

Първият изгубен край на " дюшекчиите " беше през 1974 година точно против Байерн. Тогава баварците ликуваха след преиграване и стъпиха на европейския връх за първи път, като повториха триумфа си през 1975 и 1976 година За последно двата отбора се срещнаха на полуфиналите в ШЛ през 2016 година, когато Атлетико продължи след победа с 1:0 на " Висенте Калдерон " и загуба с 1:2 в Мюнхен.

Шампионска Лига 1 кръг, сряда 21 октомври  Байерн Мюнхен 22:00предстои  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР