Европейският клубен шампион Ливърпул завърши 2:2 със Спортинг (Лисабон) в

...
Европейският клубен шампион Ливърпул завърши 2:2 със Спортинг (Лисабон) в
Коментари Харесай

Американското турне на Ливърпул приключи без победа

Европейският клубен първенец Ливърпул приключи 2:2 със Спортинг (Лисабон) в третата си и последна инспекция от турнето в Съединени американски щати. Отборът на Юрген Клоп загуби с 2:3 от Борусия (Дортмунд) и с 1:2 от Севиля в предходните си контроли на американска земя.

Симон Миньоле позволи груба неточност за гола, с който Спортинг поведе, само че по-късно имаше няколко доста положителни намеси. Юрген Клоп пусна мощен състав, като в предни позииции стартираха Алекс Окслейд-Чембърлейн, Дивок Ориги и Жоржиньо Вайналдум. Последните двама се разписаха за мърсисайдци.
Началото на срещата в Бронкс беше отсрочено с към с 10 минути поради транспортни проблеми. Звездата на Спортинг Бруно Фернандеш, който е трансферна цел на Манчестър Юнайтед, даде преднина на отбора си още в 5-та минута. Португалският национал стреля от далечна отдалеченост, а Миньоле изпусна топката и от ръцете му тя влезе във вратата.

Ливърпул незабавно отговори с рискови офанзиви и няколко пропуща. В 20-ата минута Андрю Робъртсън откри Джордан Хендерсън, чийто удар с глава беше избавен, само че при добавката Ориги вкара за 1:1. В самия завършек на полувремето Вайналдум се оказа самичък против стража Ренан Рибейро и го преодоля технично.
Спортинг имаше мощни минути при започване на втората част, когато Вендел изравни след асистенция на Бруно Фернандеш. Нето от португалците беше пожален от рефера, откакто извърши недодялан фаул против Вайналдум, а към този момент " висеше " с жълт картон. Върджил ван Дайк можеше да вкара трети гол за Ливърпул, само че нацели гредата.

Заключителните минути не предложиха нищо забавно на присъстващите над 30000 фенове на стадиона. Заслужава да се означи единствено едно избавяне на Миньоле след удар на Белоли и дебютът за " алените " на 17-годишния Сеп ван ден Берг.

ЛИВЪРПУЛ - СПОРТИНГ (ЛИСАБОН) 2:2 (2:1)
0:1 Б. Фернандеш (5)
1:1 Д. Ориги (20)
2:1 Ж. Вайналдум (45)
2:2 Вендел (54)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР