Европейският клубен шампион Фенербахче излиза на предпосленото стъпало по пътя

...
Европейският клубен шампион Фенербахче излиза на предпосленото стъпало по пътя
Коментари Харесай

Фенербахче - Жалгирис 39:33, следете на живо!

Европейският клубен първенец Фенербахче излиза на предпосленото ходило по пътя към защитат на купата си от Евролигата - полуфинал против литовския Жалгирис (Каунас). Литовците се класираха за Файнъл 4 за първи път от 1999 година сама и ще създадат опит да смъкват краля от трона. След 20 минути игра в Белград резултатът е 39:33 на полувремето.

And we are OFF with #F4GLORY

It's noisy... pic.twitter.com/ucN0YTRTlP
— EuroLeague (@EuroLeague) May 18, 2018
Срещата има по-специален прочувствен заряд за треньорите на двата тима. Желко Обрадович, който води Фенербахче, преследва десетата си купа в шампионат, а на отсрещната скамейка - тази на Жалгирис, стои един от учениците му в лицето на Шарунас Ясикевичус. Бившият гард игра 4 години под управлението на именития сръбски експерт, а в този момент стигна до най-голямото събитие в европейския баскетбол още във втория си сезон като ментор.

Шампионите стартираха стремително и поведоха бързо със 7:1, а за това способства неприятното начало на литовците. Баскетболистите на Жалгирис пропуснаха първите си седем стрелби от игра, само че се съвзеха с 4 следващи точки за 7:5, а по-късно срещата сe отвори и резултатността се увеличи, като минута преди сирената Фенербахче водеше с 14:11. Тройка на Датоме усили разликата до 17:11, а първата част приключи при 19:13 в интерес на истанбулския исполин.

Another block from @GigiDatome leads to the HUGE alley-oop from that man @JanVesely24 #7DAYSMagicMoment #F4GLORY pic.twitter.com/JYX16xyHol
— EuroLeague (@EuroLeague) May 18, 2018
Играчите на Жалгирис съкратиха дистанцията до 4 точки при 24:20 след единствено две минути игра във втората четвърт, само че тогава Фенербахче се откъсна напред с 32:20 след серия от 8-0, включваща две невероятни забивки на Ян Весели. Така разликата за първи път в дуела прескочи десетте точки. Агресивната отбрана на турците разруши ритъма на Жалгирис и това даде резултат с поредност от слаби набези за литовците. Нещата обаче се обърнаха и играчите на Желко Обрадович позволиха няколко поредни неточности в защи, които върнаха противника в мача за 37:31 към минута преди почивката. Двата тима си размениха по още един панер и се отдръпнаха на полувреме при 39:33.

Мачът в " ЩАРК Арена " в Белград стартира в 19:00 часа българско време и ще бъде предаван онлайн в ефира на Mtel Sport 2.

ФЕНЕРБАХЧЕ - ЖАЛГИРИС 19:13

ФЕНЕРБАХЧЕ:
Брад Уонамейкър, Марко Гудурич, Никола Калинич, Ахмед Дувериоглу, Ян Весели

ЖАЛГИРИС: Кевин Пангос, Аксел Тупан, Едгарас Улановас, Паулиус Янкунас, Брандън Дейвис

СТАТИСТИКА НА ЖИВО
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР