Европейският инвестиционен фонд PPF Group се оказа кандидат за 4

...
Европейският инвестиционен фонд PPF Group се оказа кандидат за 4
Коментари Харесай

Европейски инвестиционен фонд планира покупката на бизнеса на Теленор




Европейският капиталов фонд PPF Group се оказа претендент за 4 от поделенията на Telenor в Централна и Източна Европа, съгласно Mobile World Live, цитирайки сръбския Danas.

Telenor към този момент удостовери, че е получила необвързваща оферта за телекомите, които има в Унгария, България, Черна гора и Сърбия в края на януари, само че тогава разгласи, че ще прави оценка качеството на офертата в края на първото тримесечие.

Доскоро за претендент покупател се спрягаше щатският капиталов фонд KKR, основно поради интереса му да купи сръбското отделение на Telenor през юни предходната година.

Сега купувачът отново не е доказан, само че упоменатата PPF Group държи 66% дял в чешкия оператор О2, който купи от Telefonica през 2013 година за €2,47 милиарда.

PPF Group работи в 16 страни, в това число в Съединени американски щати, Русия и редица азиатски пазари. Фондът е придобил компании в редица перспективни браншове като банкови и финансови услуги, телекомуникации, биотехнологии, обезпечаване, недвижими парцели и земеделие. Към юни 2017 година активите на капиталовия фонд се пресмятат на 35 милиарда евро, а основният акционер в него в чешкият бизнесмен Петер Келнер.

Последната огромна договорка на PPF e от 25 ноември м.г., когато закупи 100% от акциите на Škoda Transportation. Компанията създава трамваи, електрически мотриси за метро, локомотиви, тролейбуси и електробуси.

Позициите на Telenor са относително положителни в България, Сърбия и Унгария, където компанията е на второ място по брой мобилни клиенти. В Черна гора телекомът на Telenor e максимален с общо 376 000 консуматори. Според Миналата година Telenor e продала си в Сърбия (85% от акциите)на българския капиталов фонд River Stiks Capital, прибавят от Danas.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР