Европейският институт организира регионален семинар на тема Европейската перспектива на

...
Европейският институт организира регионален семинар на тема Европейската перспектива на
Коментари Харесай

Семинар разглежда Европейската перспектива на Западните Балкани и приноса на София

Европейският институт провежда районен семинар на тематика „ Европейската вероятност на Западните Балкани: приносът на София ”, който ще се организира на 14 май от 14:00ч., в Дома на Европа.

Събитието ще бъде намерено от кмета Йорданка Фандъкова и Огнян Златев, началник на Представителството на Европейска комисия в България.

Акцент на тематичните панели ще бъде подложен върху добросъседските връзки и районното съдействие като определящи фактори за подсилване на стабилността и благоденствието в района на Западните Балкани. За постигането на съответни резултати в реализирането на този водещ приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз от основно значение е фокусирането върху тематиката за свързаността в другите ѝ измерения (транспортна, енергийна, икономическа и цифрова) и опциите за многостранно съдействие в района.

Водеща роля в този подтекст следва да играе София – европейската столица с максимален капацитет в тази част от Европа, натурален център, притежаващ сериозен опит в реализирането на планове за районно съдействие и добър експертен капацитет.

По време на форума ще бъде готова декларация за поощряване на трансграничното съдействие със страните от Западните Балкани, която ще бъде връчена на участниците в срещата на върха, планувана за 17 май в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Участие в семинара ще вземат неправителствени организации, специалисти, академичната общественост, локалната власт, дипломати, медии и други /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР