Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши коментира двудневното си посещение в

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши коментира двудневното си посещение в
Коментари Харесай

В какъв срок могат да се очакват резултати от разследванията - ето какво отговори Кьовеши

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши разяснява двудневното си посещаване в България. в постройката на Европейската комисия в София тя отхвърли да разисква съответни случаи и акцентира, че главната й цел е била съгласуваност с сътрудниците й от офиса на европрокуратурата у нас за попълването на планувания за България брой на европейски делегирани прокурори. Европейската прокуратура чака да бъдат излъчени още 6-има претенденти от страната ни.
В първия ден от визитата си през вчерашния ден, Кьовеши и с Министерството на правораздаването. Днес тя се срещна с четиримата наши магистрати, утвърдени за европейски делегирани прокурори, а по-късно и с Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, от която зависи излъчването на още шестима.
 Няма чисти от корупция страни, разгласи Кьовеши и даде обещание да следи персонално делигираните прокурори за България Няма чисти от корупция страни, разгласи Кьовеши и даде обещание да следи персонално делигираните прокурори за България
Главният прокурор на Европейския съюз Лаура Кьовеши персонално ще следи работата на делегираните прокурори за България. Това стана ясно на б...

Вече сме получили каузи от националните управляващи и от ОЛАФ. Става дума за 300 случая и 120 частни тъжби . Част от тях са от България, само че не всички. Сигурна съм, че процесът от България към Европрокуратурата ще бъде интензивен, сподели европейският основен прокурор Лаура Кьовеши.
уточни още тя.
Ако българите имат сигнали, които са значими за нас, могат да ги рапортуват напряко на Европейската прокуратура , сподели Кьовеши и добави, че единствено една самостоятелна правосъдна власт може да въздаде правораздаване.
 Кьовеши: Очаквам по-бързо делата от България Кьовеши: Очаквам по-бързо делата от България
Очаквам да бъде интензивен прехвърлянето на делата и случаите от България, по които ще работи европейската прокуратура. Това разгласи европейски...
Тя подсети, че о В този обхват попадат случаи на пране на пари, корупция, проведена престъпност на територията на повече от две страни от Европейски Съюз. Тази палитра от незаконни действия не се рапортува задоволително, толерира се в интерес на престъпни организации, уточни основният прокурор на Европейски Съюз.
На въпрос по отношение на глобите по закона " Магнитски " за българи от финансовото министерство на Съединени американски щати, Кьовеши съобщи:
" Не разясня съответни случаи, ще направя общ коментар . Всички ние сме европейски жители и ще разясняваме и проверяваме закононарушения, осъществени в Европа и попадат в юрисдикцията на европейската прокуратура и сме подготвени да сътрудничим.
На въпрос по кое време европейските жители ще видят първите резултати от работата на европрокуратурата, Кьовеши съобщи, че даже в случай че един прокурор повдигне 100 обособени обвинявания, не може да се заключи, че работи дейно, в случай че не се видят резултатите от работата му в съда.
За страдание, не можем да забележим тези резултати в границите на 1 или 6 месеца. В този къс интервал ние ще започваме и завършваме следствия, само че, добави европейският основен прокурор.
 Кьовеши и Гешев разговаряха в Съдебната палата Кьовеши и Гешев разговаряха в Съдебната палата
Главният прокурор Иван Гешев и основният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши организираха среща в Съдебната палата в София....
А какви са връзките й с Гешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР