Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши и българският правосъден министър Надежда

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши и българският правосъден министър Надежда
Коментари Харесай

Правосъдният министър: С Лаура Кьовеши не сме обсъждали вътрешни казуси

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши и българският правосъден министър Надежда Йорданова не са обсъждали вътрешни проблеми. Това сподели самата Йорданова пред NOVA.

" Обсъждахме единствено взаимоотношенията на Европейската прокуратура и Министерството на правораздаването, съгласно компетенциите им ", добави правосъдният министър.

" Нямам пълномощия по настоящи следствия. Нека оставим органите на Министерство на вътрешните работи да си свършат работата. Законът би трябвало да бъде прибавен по идентичен метод за всички ", добави тя.

По-късно пред публицисти в Народното събрание Надежда Йорданова съобщи, че упорства за цялостно, обективно, всестранно следствие при съблюдаване на всички права на засегнатите страни.

Според нея Министерство на вътрешните работи работи в границите на своите пълномощия при провеждането на задържанията нощес. Тя добави, че има процесуален ред, при който могат да бъдат отправени обвиняванията, терзанията и недоволствата против дейностите на полицията.

" Нека да дадем време на проверяващите органи да свършат своята работа ", сподели Йорданова и добави, че чака всички органи в България да приложат закона по идентичен метод - обективно и законосъобразно.

От прокуратурата публично оповестиха, че към 9 часа на 18 март към момента не са осведомени за осъществяване на дейности по следствия " по необходимост " по отношение на политически лица. Съгласно българското законодателство, при осъществяване на дейности по следствие " по необходимост ", протоколите следва да бъдат показани пред прокурор за утвърждение. В случай че това бъде осъществено, обществеността ще бъде осведомена, допълниха от държавното обвиняване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР