Европейският футболен крал – Ливърпул, е способен да калкулира 4,5

...
Европейският футболен крал – Ливърпул, е способен да калкулира 4,5
Коментари Харесай

Ясно е какви пари ще вземат Ливърпул и Челси за Суперкупата на Европа

Европейският футболен крал – Ливърпул, е кадърен да калкулира 4,5 милиона евро, в случай че завоюва в сряда вечерта дуела с Челси за Суперкупата на Европа. „ Червените” към този момент са си обезпечили 3,5 милиона евро за присъединяване си в мача, само че ще получат нов милион, в случай че вдигнат трофея в края на мача в Истанбул.

Провеждащият се всяка година шампионат опълчва европейския клубен първенец със спечелилия шампионата Лига Европа – тази година бе точно Челси. След триумфа си на 1-и юни над Тотнъм Хотспър, Ливърпул взе 110 милиона евро, а комбинирано с парите от Висшата лига на Англия – банката на клуба набъбна с 250 милиона евро за сезон 2018/19.

Играещият в надалеч по-нископлатеният шампионат Лига Европа – Челси, получи към 40 милиона евро след триумфа си над Арсенал в Баку.

Последният път, когато Ливърпул победи в тази конкуренция, беше към този момент през далечната 2005-а година, когато мърсисайдци надвиха над ЦСКА Москва след трагична победа, сходна с тази над Милан в Истанбул през май. Лондонският клуб пък игра мачове за Суперкупата на Европа през 2012-а и 2013-а година, откакто поредно завоюва Шампионската лига и Лига Европа. И двете срещи обаче приключиха с провали за „ сините” от Лондон.

Мачът ще бъде исторически във футбола, откакто французойката – Стефани Фрапар, ще управлява срещата и по този метод ще се трансформира в първата жена, която свири заключителен мач от шампионатите под егидата на УЕФА. В помощ на дамата ще бъде системата за видеоповторения – VAR, която за първи път ще се употребява за Суперкупата на Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР