Европейският футбол отново се събира, за да обсъди важни теми.

...
Европейският футбол отново се събира, за да обсъди важни теми.
Коментари Харесай

Европейският футбол прави нов опит да отговори на важните въпроси

Европейският футбол още веднъж се събира, с цел да разиска значими тематики. В нов опит да откри решения през днешния ден УЕФА ще организира диалог с представители на 55-те страни-членки на организацията.

Сред поставените тематики на видеосрещата е ориста на евротурнирите и шампионатите през сезона, откакто мачовете бяха спрени за да се ограничи разпространяването на ковид. Обсъдени ще бъдат още въпроси, свързани с договорите на футболистите и възможни промени по трансферния прозорец.

На предходната среща УЕФА взе решение да отсрочи европейското състезание за следващата година, с цел да даде опция за доиграването на националните шампионати. Организацията планираше сезонът да завърши до края на юни, само че след това концепцията беше замразена.

Наскоро президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че преглежда три разновидността за възобновяване на мачовете в европейския футбол. Според словенеца решението би трябвало да е най-хубавото за клубовете и шампионатите.

" Има разнообразни благоприятни условия за възобновяване от май до края на юни. Ако не успеем да го създадем, сезонът евентуално е изгубен. Макар че има и предложение да приключим този сезон при започване на идващия, който да стартира по-късно ", сподели Чеферин, който посочи, че краят на идващия сезон е привързан с началото на европейското на 11 юни 2021 година

Българският футболен съюз към този момент разгласи, че ще работи за възобновяване на шампионата, като разновидностите са шампионатът да стартира на 1 или 23-24 май.

Каквито и решения да бъдат взети на срещата, те не се чака да бъдат дефинитивни, защото предстоят седмици на неустановеност поради обстановката с ковид.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1347)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР