Европейският фонд за вътрешна сигурност даде зелена светлина на изплащането

...
Европейският фонд за вътрешна сигурност даде зелена светлина на изплащането
Коментари Харесай

ЕС финансира система за наблюдение на границите в Егейско море

Европейският фонд за вътрешна сигурност даде зелена светлина на изплащането на 50 милиона евро на Гърция за развиването на интегрирана морска система за наблюдаване в Егейско море, оповестява гръцкото издание Еkathimerini.

Новата система ще разреши на гръцката брегова защита да следи активността в Егейско море 24 часа в денонощието, в това число контрабанда и други закононарушения, потоци от бежанци и мигранти, както и турските нарушавания на морските граници на страната.

Системата планува 35 станции за мониторинг, които ще бъдат ситуирани във военни бази, както и два мобилни пункта, които ще се местят съгласно оперативните потребности. Целта е да се усъвършенства мониторинга на източната морска граница на Европейския съюз, като страната се приведе в сходство с уговорките си по Шенгенското съглашение.

Предвидена за довеждане докрай през 2022 година, новата система също ще даде скъпа информация на европейската гранична организация Frontex, като в това време ще разрешава наблюдаване в действително време на дейностите в Егейско море от Брюксел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР