Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е централен стълб

...
Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е централен стълб
Коментари Харесай

България е на трето място в ЕС по размер на инвестициите по плана „Юнкер“


Европейският фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), който е централен дирек на Плана " Юнкер " за вложения за Европа, се чака да притегли вложения в размер на 264,3 милиарда евро, откакто бъдат утвърдени последните заплащания от Съвета на шефовете на Европейската капиталова банка. Това съставлява 84% от първичната цел: да се активизират вложения от 315 милиарда евро до лятото на 2018 година

Проектите, които ще се възползват от гаранции на европейския бюджет, са на стойност 53.2 милиарда евро във всички 28 страни членки на Европейски Съюз. До момента, 366 инфраструктурни и иновационни планове, които съставляват финансиране на стойност 40.4 милиарда евро, са утвърдени по линия на ЕФСИ. В допълнение, 370 съглашения за финансиране на стойност 12.8 милиарда евро са утвърдени за по-малки компании.

Благодарение на тези съглашения се чака към 589 000 дребни и междинни предприятия да се възползват от усъвършенствания достъп до финансиране. Към февруари 2018г., първите пет страни, класирани по мярка на вложенията по линия на ЕФСИ отнесени към Брутният вътрешен продукт, са: Естония, Гърция, България, Португалия и Испания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР