Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) – фондът Юнкер –

...
Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) – фондът Юнкер –
Коментари Харесай

България е трета по инвестиции към брутен вътрешен продукт в плана "Юнкер"

Европейският фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) – фондът " Юнкер " – се чака да активизира 398.6 милиарда евро в вложения, стана известно след последната среща на съвета на шефовете на Европейската капиталова банка (ЕИБ), съобщи пресслужбата на Европейската комисия.

Към май 2019г., покупко-продажбите, утвърдени в границите на фонда " Юнкер ", възлизат на 73.8 милиарда евро финансиране и покриват всички 28 страни членки. Около 949 000 започващи компании, дребни и междинни предприятия (МСП) се чака да се възползват от усъвършенствания достъп до финансиране.

Първите пет страни по вложения отнесени към Брутният вътрешен продукт, са Гърция, Естония, България, Португалия и Латвия. В България общото финансиране по линия на ЕФСИ в България възлиза на 456 млн. евро, като се чака то да генерира спомагателни вложения в размер на 2.4 милиарда евро

Европейската капиталова банка е одобрила 54.3 милиарда евро за финансиране на инфраструктура и иновационни планове, които би трябвало да генерират 249.7 милиарда евро спомагателни вложения, до момента в който Европейският капиталов фонд (ЕИФ), който е част от Европейска инвестиционна банка е одобрил 19.5 милиарда евро посредством съглашения с посреднически банки и фондове за финансиране на МСП, които пък се чака да генерират 148.9 милиарда евро в допълнение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР