Европейският фонд за отбрана (ЕФО), чрез който се очаква ЕС

...
Европейският фонд за отбрана (ЕФО), чрез който се очаква ЕС
Коментари Харесай

Разходите за Европейския фонд за отбрана бяха орязани наполовина

Европейският фонд за защита (ЕФО), посредством който се чака Европейски Съюз да съфинансира промишлени планове, общи за няколко страни, ще получи 7 милиарда евро за интервала 2021-2027 година Сумата е два пъти по-малко от в началото плануваното. Това реши през днешния ден европейската среща на върха, съобщи Франс прес.
Фондът цели " да насърчи спортното начало, ефикасността и иновационния потенциал на промишлената “, а освено това „ поддържа дейностите, ориентирани към трансгранично съдействие ", припомня организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Европейски Съюз има огромни проекти за отбранителната си промишленост, само че средствата, отпуснати в последна сметка в границите на многогодишния бюджет на Европейската комисия, са надалеч от първичните упоритости, които допускаха сума от над 13 милиарда евро.
В края на май министрите на защитата от Германия, Франция, Испания и Италия припомниха в писмо до шефа на европейската дипломация Жозеп Борел, че общността има потребност от упорит ЕФО. Според тях този фонд е " от решаващо значение за финансирането и усилването на научните проучвания и развойния потенциал, които ще подсилят способността ни да посрещаме многочислените международни рецесии и закани ".

За галактически планове се отпускат бюджет от 13,3 милиарда евро при в началото планувани 16 милиарда за интервала 2021 - 2027 г. 8 милиарда евро от тази сума ще бъдат изразходвани за европейската система за сателитна навигация Галилео, а 4,8 милиарда евро - за програмата Коперник за наблюдаване на Земята.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР