Европейският депутат от БСП и доскорошен началник на политическия кабинет

...
Европейският депутат от БСП и доскорошен началник на политическия кабинет
Коментари Харесай

Иво Христов: Спойката между съюзниците в НАТО намалява, президентът Макрон още не е доказъл, че ни е приятел

Европейският народен представител от Българска социалистическа партия и досегашен шеф на политическия кабинет на президента Радев Иво Христов разяснява упоритостите на френския президент за лидерска позиция в Европа и направи обзор на атлантическите връзки.
В предаването „ Лице в лице” Иво Христов с очевидно удовлетворение поддържа изводите на френския президент Ем. Макрон, който прикади тамян на НАТО и съобщи, че пактът е в положение на „ мозъчна смърт”.

Социалистът от екипа на „ натовеца” Радев уточни отрицателни трендове в климата и в желанията на водещи съдружници в НАТО. Чрез президента Тръмп Съединените щати неведнъж подават сигнали, че се изтеглят освен от Близкия Изток, само че и от Европа. Като упорстват европейците да поемат по-сериозни задължения към съюзната сигурност.

Всъщност Макрон сочи недостатъци в груповата защита и сигурност, за които и той носи виновност, посочи Иво Христов. Политиката на Макрон е съсредоточена към основаването на тясно съдействие с обособени страни от НАТО, без да го е грижа за останалите.

В Аахен той към този момент е сключил двустранен контракт за военно съдействие с Германия, който ще конкурира или ще обезсмисли плановете за Европейска защита, в които до момента бяха вложени забележителен брой очаквания, проекти и планове.

Друг непредвидим и капризен съдружник е Турция, уточни Христов. Ердоган нееднократно подценява отговорностите си към Алианса и реализира несъгласувана военна интервенция в Северна Сирия, която възмути множеството натовски страни.

Под закрилата на военния си флот Турция прави противозаконни сондажи в шелфа на Кипър, без да се преценява с митингите на кипърската страна и с нормите на интернационалното право.

След като НАТО не може да управлява членовете си и обособени страни правят своеволни антиевропейски акции, значи понижава заварката сред съдружниците, разумно означи Иво Христов.

Изводите на Макрон са „ очевидност”, която в случай че някой у нас изрече, ще бъде жигосан от „ церберите на евроатлантизма като путинист, съветски сътрудник или кой знае още какво”, акцентира Христов.

Що се отнася до позицията на България по отношение на обидното изялвение на президента Макрон, Иво Христов поддържа реакцията на българското държавно управление и подсети остарялата максима, че в политиката няма безконечни другари, а ползи. И че не трябва голословно да се разчита на хвалбите и страстите по отношение на Макрон, изразени от премиера Борисов.

Все по-резките и странни ходове и спорове на президента Макрон приказват, че той се пробва да се нарежда като едноличен водач на Европейския съюз след излизането на Англия и идното отдръпване на фрау Меркел от канцлерския пост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР