Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската

...
Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската
Коментари Харесай

19 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя

Европейският ден без починали на пътя е част от Европейската седмица на подвижността, която се организира от 16 септември до 22 септември

Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL провежда интервенция EDWARD – Европейски ден без починали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death). Целта е в този ден да няма нито един умрял човек по пътищата на територията на остарелия континент, заяви на брифинг в Главна дирекция " Национална полиция " контрольор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция ".
" Европейският ден без починали на пътя е част от Европейската седмица на подвижността, която се организира от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на подвижността е " Мултимодалност " с подтема " Комбинирай! Движи се! ". Идеята е хората да употребяват разнообразни транспортни средства, с цел да се придвижват различно и по-безопасно. И в подтекста на това, което е предоставено от уредника - Европейската комисия, избрахме като координатор за България заглавие " Безопасни мобилни комбинации за живот ". Целта ни е да достигнем до съзнанието на хората, да ги убедим във опцията и удобството на потреблението и на различни разновидности за напредване, изясни контрольор Ботева.

Пътна полиция е подготвила разнообразни начинания по поводоперацията.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР