Европейският бюджет за догодина ще бъде разгледан в ресорната Бюджетна

...
Европейският бюджет за догодина ще бъде разгледан в ресорната Бюджетна
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Евробюджет 2019 не е време за революции

Европейският бюджет за следващата година ще бъде прегледан в отрасловата Бюджетна комисия в Европейския парламент.Това е предпоследният бюджет в актуалната многогодишна финансова рамка, само че последният, в чието приемане ще взе участие и Англия. 
Евробюджетът за 2019-а ще би трябвало да продължи да влага задоволително в пътища и младежи, само че да обърне внимание и на все по-нарастващата потребност от сигурност, сподели за " Хоризонт "  евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков. По думите му, бюджетите на " Фронтекс " и " Европол " за следващата година би трябвало да обезпечат опция за наемане на още хора и закупуване на още техника за защита и сигурност. " От друга страна да подсигуряваме през европейския бюджет огромни инфраструктурни планове в обособените държави-членки като пробутване на нови пътища и модернизиране на железници ", добави Новаков. 
Има начинания за обезпечаване на в допълнение финансиране за стопанствата, понесли обилни стопански вреди поради заболявания по свинете, да вземем за пример чума по свинете, заяви още Андрей Новаков. Той счита, че евробюджетът за 2019 година е " стадий, в който е късно за революции " и би трябвало да се следва главно посоката от последните три-четири години: " Не можеш да кажеш на един студент: " Не можеш повече да получиш стипендия, тъй като ни трябват повече граничари на границата. И двете са вероятни. "
Европейският съюз би трябвало да ъпдейтне механизмите, по които действа и да се обнови, безапелационен е Новаков.
Цялото изявление е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР