Европейският авиопроизводител Airbus представи един от най-големите самолети в света

...
Европейският авиопроизводител Airbus представи един от най-големите самолети в света
Коментари Харесай

Airbus представи самолет-гигант, един от най-големите в света

Европейският авиопроизводител Airbus показа един от най-големите самолети в света - BelugaXL.

Транспортният аероплан с впечатляващи размери се употребява за преместването по въздух на приключени секции от самолети от разнообразни индустриални обекти в Европа до крайните монтажни линии на Airbus във Франция, Германия и Испания.

 Снимка 333592
Източник:

BelugaXL е с 6 метра по-дълъг, 1 метър по-широк и може да носи 6 тона по-голям потребен товар от предшественика си BelugaST.

Той ще може да транспортира по едно и също време и двете крила на самолета Airbus A350 XWB (голям пътнически аероплан, предопределен за полети на дълги дистанции, б.р.). Предшественикът му можеше да придвижи единствено едното.

 Airbus A350 XWB
Източник:

Airbus A350 XWB

BelugaXL в действителност е мощно модифицирана версия на модела Airbus A330-200. По него обаче има доста промени, защото " превръщането на действителен артикул в супер транспортер не е елементарна задача ", сподели Бертран Жорж, началник на програмата BelugaXL.

Първият подобен транспортен аероплан би трябвало да стартира полети в средата на 2018 година, след поредност от проби на реактивните мотори и боядисване. След като първият BelugaXL е подготвен, ще стартира преустройството на втори сходен аероплан в хангара в Тулуза.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР