Европейският авиокосмически гигант Airbus ще отвори завод за хеликоптери в

...
Европейският авиокосмически гигант Airbus ще отвори завод за хеликоптери в
Коментари Харесай

Airbus ще отвори завод за хеликоптери в Унгария

Европейският авиокосмически колос Airbus ще отвори цех за хеликоптери в Унгария до 2021 година, създавайки стотици нови работни места.

Два града в източната част на страната се съревновават да одобряват новата фабрика, като точното местонахождение ще бъде несъмнено идната седмица, след което унгарското държавно управление ще даде невъзвръщаемо финансиране на Airbus.

" Унгария завоюва тази инвестиция в изискванията на твърда районна конкуренция ", споделя министърът на външните работи и търговията Петер Сиярто, представен от Emerging Europe.

 Airbus избира Сърбия за районен хъб за корекция на хеликоптери
Airbus избира Сърбия за районен хъб за корекция на хеликоптери

Компанията е достави няколко летателни машини за потребностите на страната

" Airbus, който е един от водещите международни производители на цивилен и военни самолети и хеликоптери и най-голямата компания за въздухоплаване и отбранителна промишленост в Европа, слага доверието си в експертния опит и усърдието на унгарците ", показва Сиярто.

В рамките на съдействието с авиационния колос Унгария ще получи 36 нови военни хеликоптера, което ще й помогне да усили разноските си за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт до 2020 година, съгласно условията на НАТО.

 Airbus избра Румъния за нов цех за хеликоптери
Airbus избра Румъния за нов цех за хеликоптери

Хвала на съседите

" Благодарен съм за доверието, което унгарското държавно управление гласоподава на нашата компания, с цел да поддържа амбициозната му стратегия за рационализация на въоръжените сили Zrinyi " 2026 ", споделя Бруно Евен, изпълнителен шеф на Airbus Helicopters.

" Нашите екипи са очевидци на професионализма и ентусиазма на унгарските специалисти и водачи, чиито принос е основен фактор за триумфа на този план. Унгарските въоръжени сили ще могат да разчитат на стопански ефикасния тандем H145M/H225M, който ще им разреши да покрият всички значими военни задачи ", увери Евен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР