Европейският авиационен регулатор отхвърли стремежа на индустрията да позволи самолетите

...
Европейският авиационен регулатор отхвърли стремежа на индустрията да позволи самолетите
Коментари Харесай

Полети скоро може да се изпълняват само от един пилот

Европейският авиационен регулатор отхвърли устрема на промишлеността да разреши самолетите да се ръководят единствено от един водач от 2030 година Въпреки това регулаторът обмисля да разреши някои действия да се правят от един човек, само че единствено при избрани полети, като това може да се случи още през 2027 година, предава " Ройтерс ".
Европейските производители на самолети Airbus SE и Dassault Aviation SA желаеха да се позволи един водач да ръководи независимо летателните машини, само че само когато доближат круизна височина (периодът, при който самолетът е на оптималната височина на полета, където прекарва най-дълго време за оптималната спестовност на гориво). Въпреки това още веднъж двама водачи ще би трябвало да участват в пилотската кабина при политане и кацане. Пилоти, които имат медицински проблеми или прекомерно малко летателни часове, няма да могат да пилотират сами ", изясни Андреа Боярди, управител в Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз.
Боярди съобщи, че независимото хвърчене се разисква при товарни и пътнически полети. Заради опозиция на пасажерите обаче е доста евентуално в началото соло пилотиранията да се правят при транспорт на товари и колета. Предложението на авиационната промишленост е предизвикано от дефицита на работна ръка. Облекчаването на регулациите ще разреши на водачите да си починат по време на пътувания на дълги дистанции, без да е нужно да имат заместници на борда. Боярди обаче сподели, че по-ранно предложение от промишлеността за пилотиране единствено от един водач от 2030 година е " безусловно нереалистично ", защото автоматизацията не е напреднала задоволително и независимото хвърчене изисква високо равнище на сигурност.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР