Европейският авиационен Airbus отчете нетна загуба през второто тримесечие и

...
Европейският авиационен Airbus отчете нетна загуба през второто тримесечие и
Коментари Харесай

Airbus излезе на загуба през последното тримесечие

Европейският авиационен Airbus регистрира чиста загуба през второто тримесечие и разгласи стесняване на производството на широкофюзелажни самолети, съобщи Маркетоуч.

За интервала април-юни компанията записа чиста загуба от 1,44 милиарда евро по отношение на облага от 1,16 милиарда евро през същия интервал година по-рано. Приходите на Airbus за второто тримесечие се свиха с 55% до 8,32 милиарда евро при планувани 8,31 милиарда евро.

„ Въздействието на пандемията от COVID-19 върху финансовите ни резултати през второто тримесечие към този момент е доста очевидно. Доставките на пътнически самолети през първото полугодие са се свили на половина спрямо предходната година “, разяснява  главният изпълнителен шеф на Airbus Гийом Фори.

В края на юни почти 145 пътнически самолета на Airbus не са били доставени поради здравната рецесия, означиха още от компанията.

Същевременно с това компанията регистрира загуба от 1,23 милиарда евро преди облагането с налози и лихви  и отлив на парични средства преди сливания и придобивания и финансиране на клиенти на компанията в размер на 4,4 милиарда евро за втортоо тримесечие.

Базираната в Тулуза, Франция компания съобщи, че към момента няма да даде нови насоки за своите финанси през тази година, защото видимостта пред нея остава доста ниска и неразбираема.

Вчера американският й съперник Boeing разгласи загуба от  2,4 милиарда $ за второто тримесечие. Приходите на компанията са се сринали с 25% до 11,81 милиарда $, като прогнозата бе за доходи от 13,16 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР