Европейският антимонополен регулатор обяви, че е наложил глоба в размер

...
Европейският антимонополен регулатор обяви, че е наложил глоба в размер
Коментари Харесай

ЕК глоби с 1,07 млрд. евро пет банки за манипулиране на обменни валутни курсове

Европейският антимонополен регулатор разгласи, че е наложил санкция в размер на 1,07 милиарда евро на пет огромни банки по обвиняване за манипулиране на обменни курсове на 11 валути за няколко трилиона $, оповестява Ройтерс.

Глобени от Европейска комисия с над 1 милиарда евро са английските банки Barclays и Royal Bank of Scotland, американските Citigroup и JPMorgan и японската MUFG. Швейцарската банка UBS не беше санкционирана, защото точно тя уведоми Европейската комисия за съществуването на две картелни съглашения за манипулирание на обмените валутни курсове.

По сходни обвинявания в Съединени американски щати банките Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland и UBS бяха санкционирани със сума, надвишаваща 2,8 милиарда $.

Американските регулатори настояват, че манипулирането на обмените валутни курсове е било осъществено чрез така наречен "чат стаи " (за интернет обмяна на информации сред обособените валутни дилъри на банките) с имена като "Картелът ", "Мафията " и "Клубът на бандитите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР