Европейския ден за борба с трафика на хора се отбелязва

...
Европейския ден за борба с трафика на хора се отбелязва
Коментари Харесай

Отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора

Европейския ден за битка с трафика на хора се отбелязва на 18 октомври. Според отчет на Европейската комисия за интервала 2015-2016 година над 20 000 жители на Европейския съюз са регистрирани като жертви на трафик.
Повече от половината – 56%, е бил трафик за полова употреба. Около 1/4 от трафика е бил за трудова употреба, а към 18% - насилствена милостиня, трафик на хора за изваждане на органи и други форми на трафик. 68% от записаните жертви са дами и девойки. 44% от записаните жертви са жители на Европейския съюз. Водещите 5 страни съгласно поданство на жертвите на трафика на хора са Румъния, Унгария, Нидерландия, Полша и България.

Данните показа ам.-председателят на Националната комисия за битка с трафика на хора и зам.-министър на правораздаването Николай Проданов на конференция обвързвана с отбелязването на деня, осведоми novini.bg.

По думите му, трафикът на хора е непрестанно разрастваща се, тежка форма на престъпност. Това закононарушение води до необратими вреди освен за жертвите, само че и за цялото общество. Връзката сред трафика на хора и други закононарушения става все по-очевидна. Създава се една дълга верига от въвлечени субекти. Тази верига би трябвало да се прекъсне, с цел да бъде спряна тази форма на престъпност, съобщи Проданов.

На 19 октомври страната ни ще се включи като една от 50-те страни, в които се с така наречен Поход за независимост (Walk For Freedom) се организират разнообразни начинания в поддръжка на жертвите на трафика на хора. България ще означи историческо присъединяване с цели 25 града-домакини в международната самодейност, която се организира за шести път.

В София началната точка на Похода за независимост 2019 е в 10:30 в градината “Св. Климент Охридски”, до Народното събрание.

Освен в столицата, Поход за Свобода ще бъде извършен по едно и също време и в Пловдив,
Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол,
Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Никола Козлево, Варна, Сандански, Добрич, Търговище, Велико Търново, Хасково, оповестяват уредниците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР