Европейските Зелени - големите победители на европейските избори в неделя

...
Европейските Зелени - големите победители на европейските избори в неделя
Коментари Харесай

Триумфиращите Зелени настояват за по-радикални действия за климата

Европейските Зелени - огромните спечелили на европейските избори в неделя - ще употребяват новопридобитите лостове за въздействие в раздробения парламент, с цел да прокарат в дневния ред незабавни дейности за климата, обществената правдивост и гражданските свободи, споделят водачи от придвижването. " Това е страховит резултат за нас, само че ние имаме и огромна отговорност, тъй като гласоподавателите ни гласоподаваха доверие ", сподели за " Гардиън " холандският евродепутат Бас Ейкаут - водещият претендент на Зелените за ръководител на Европейската комисия (на фотографията със Ска Келер - водач на Зелените в Германия, в Брюксел на 27 май).

Яхнали вълната от опасенията в обществото поради климатичната рецесия, Зелените реализираха двуцифрен резултат в няколко страни и се класираха на второ място в Германия (където те удвоиха предходния си резултат) и Финландия и на трето в Люксембург и Франция. Със своите 70 евродепутати, при 51 до момента, групата на Зелените е сравнима по бройка с тази на крайнодесните популисти, водени от италианския вътрешен министър Матео Салвини, в 751-местния Европейски парламент (ЕП) и има доста по-добри благоприятни условия да се възползва от това.

Смалените парламентарни групи на десноцентристите и левоцентристите изгубиха на изборите своето отдавнашно взаимно болшинство, което значи, че демократичните и зелените депутати може да се окажат сериозно значими за постигането на необятни проевропейски болшинства за прокарването на европейско законодателство. Със сигурност огромните партии са подготвени за диалози. Манфред Вебер, водещият претендент на консервативната Европейска национална партия (ЕНП) за ръководител на Европейската комисия, сподели в понеделник, че Зелените несъмнено са " вероятен партньор; ние ще седнем дружно и ще очертаем мандат за идващите пет години ".

Подкрепата на Зелените обаче ще си има цена. " Трябва да забележим доста по-сериозни дейности по климата и същинска смяна в метода: цена върху въглеродния двуокис, подобаващ надзор върху авиацията, повече зелено земеделие ", сподели Ейкаут.

Съгласно Парижкото съглашение от 2015 година за ограничение на световното стопляне до два градуса по Целзий над равнищата от доиндустриалната ера 28-те страни от Европейски Съюз се ангажираха да понижат до 2030 година с 40 на 100 излъчванията си на парникови газове по отношение на нивото от 1990 година Учени и деятели обаче споделят, че Европа и всички други огромни стопански системи би трябвало внезапно да покачат своите упоритости. През октомври Междуправителствената комисия към Организация на обединените нации по климатичните промени предизвести, че в този момент се върви към пагубно покачване от 3 или 4 градуса.

Свен Гиголд, почитан немски евродепутат, удостовери, че Зелените първо ще упорстват " за същината на договарянията ". " Целим да преговаряме за проевропейски дневен ред, в който политиката за климатичните промени е фронт и център; към този момент не е алегорична, а съответна ", сподели той. По думите му всяко съглашение със Зелените би трябвало да включва европейска политика за вложения и обществено приобщаване плюс безапелационен ангажимент за ограничения против подкопаването на гражданските права в страни от Европейски Съюз като Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Малта.

Филип Ламбер, белгийски евродепутат и водач на групата на Зелените в Екологичен потенциал, също предизвести, че партията няма влезе в съюзи, в случай че те включват съответни ограничения. " Без забележима смяна за жителите на Европейски Съюз, няма да отиваме там ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР