Европейските вестници отразиха историческото излизане на Великобритания от ЕС с

...
Европейските вестници отразиха историческото излизане на Великобритания от ЕС с
Коментари Харесай

Великобритания се върна на острова си, сама, пише европейският печат

Европейските вестници отразиха историческото излизане на Англия от Европейски Съюз с горест, здравословна доза песимизъм и апел Общността да работи единно , написа " Гардиън ".
 Марин льо Пен: Англия си върна свободата
Марин льо Пен: Англия си върна свободата

Тя има вяра, че Обединеното кралство ще пожъне огромни триумфи през идващите години

" Краят ", написа френският вестник " Либерасион " . " Англия напусна Европейски Съюз, няма какво толкоз да се каже. След 47 година в сърцето на неповторим клуб от страни, след три години и седем месеца драма, обрати и безпорядък, Англия напусна, върна се на острова си, сама ", отбелязва изданието.

Вестникът написа още, че множеството хора не са видели нещо изключително , естествена петъчна вечер без доста въпроси какво следва. Брекзит и последствията занапред стартират. Утре е различен ден, след Брекзит, акцентира " Либерасион ".

" Монд " написа, че 31 януари беше " денят, в който нищо не се промени и всичко се промени ". Вестникът споделя за един чудноват ден, в който британците са чествали в действителност историческо събитие. " Може ли в действителност да се чества бракоразвод ", написа вестникът.
 Помпео: Съединени американски щати ще продължат да построяват мощни връзки с Англия
Помпео: Съединени американски щати ще продължат да построяват мощни връзки с Англия

Започва временен интервал

Германският " Зюддойче цайтунг " предизвестява, че " никоя страна не е остров, даже и Англия ". Суверенитет е " известен термин в епоха, която плаче за ред и сигурност. Но да предположим, че вие сте стопанин на ориста си, значи вие можете да се предпазите от неразумни претенции от външния свят. Хубава концепция в свят, който сътвори големи зависимости. Песента е завършек на васалното състояние и унижението, само че Англия няма велики хрумвания за бъдещето си. ..до момента, ние всички виждаме тесногръдо отказване на действителността и баналност на проблемите ", написа вестникът.

" Велт " предизвестява за последствията от подхранваната от Брекзит заблуда за величието на Англия, като акцентира, че доста ще зависи от това " дали английските политики след Брекзит най-сетне могат да бъдат почтени за същинския размер на страната ". Вестникът цитира предсказанието на съветника и академик Хенри Тизард през 1949 година: " Ние не сме велика мощ и в никакъв случай няма да бъдем още веднъж . Ние сме велика страна, само че в случай че продължим да се държим като велика мощ, ние скоро ще престанем да бъдем велика страна ".
 Англия публично напусна Европейски Съюз
Англия публично напусна Европейски Съюз

Започва интервал на търговски договаряния

Испанският " Паис " предизвестява, че в този момент министър председателят Борис Джонсън е изправен пред " предизвикателство с колосални размери: да възвърне единството на разграничена страна сред тези, които гледат на Брекзит като на избавление и тези, които го възприемат като покруса и историческа неточност ". Изданието също написа, че може да бъде обновена още една остаряла война: сред последователите на свободната търговия, които желаят тотално оттегляне от разпоредбите на Европейски Съюз и тези, които през идващите месеци ще стартират да виждат последствията от Брекзит за фермерите, риболовците и бизнеса.

В Холандия NRC Handelsblad написа, че Европейски Съюз би трябвало да продължи напред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР