Европейските цени на електроенергията с доставка на ден по-късно спаднаха

...
Европейските цени на електроенергията с доставка на ден по-късно спаднаха
Коментари Харесай

Токът поевтиня на борсите в Европа

Европейските цени на електрическата енергия с доставка дневно по-късно спаднаха внезапно през днешния ден сутринта, водени от скока в производството на вятърна сила и по-мекото зимно време, което понижава търсенето.

Базова енергийна мощ за четвъртък в Германия се търгуваше при старта на днешната търговия на 86 евро за мегаватчас (MWh), което е с цели 46,3% под цената, платена за сряда.
Помощите от страната поради скъпия ток стават разнообразни
За 4 месеца напред т.е. до края на март 2022 година ще бъде обособен общ запас от над 1,5 милиарда лв. държавна помощ поради високите паз...
Прочети повече
Еквивалентният френски контракт за ден напред пък се търгува на 118 евро/MWh, което е с 21,5% по-малко от цената в сряда.

В момента в Континентална Европа се следи извънредно меко време, като междинните температури във Франция се чака да бъда над естествените.

Междувременно немската електрическа енергия с доставка през януари се търгува с 16 евро надолу при цена от 255 евро/MWh.

Цените на изтичащите през декември 2022 година европейските квоти за въглероден двуокис (CO2) пък се усилиха с 0,14 евро до 79,43 евро на звук.
Германия затваря половината си нуклеарни мощности във допустимо най-лошия миг
Германия се готви да затвори близо половината от потенциала на нуклеарната си енергетика преди края на тази година, увеличавайки натиска в...
Прочети повече
Контрактите на каменните въглища за доставка в Северна Европа през 2022 година не се търгуват и през днешния ден, откогато се откриха на 123 $ за звук на 23 декември. 

В края на предходната седмица 20-тина танкера с полутечен газ от Съединени американски щати са пристигнали в Нидерландия, което също оказ въздействие на цената на тока.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР