Европейските страни трябва да се подготвят за смъртоносна втора вълна

...
Европейските страни трябва да се подготвят за смъртоносна втора вълна
Коментари Харесай

Световната здравна организация направи ужасна прогноза за коронавируса

Европейските страни би трябвало да се приготвят за смъртоносна втора вълна от коронавирусни инфекции, защото пандемията не е завършила, сподели в изявление за „ Дейли Телеграф “ доктор Ханс Клюге, шеф на Световната здравна организация в Европа, представен от БГНЕС.

Клюге насочи предизвестие към страните, които стартират да облекчават рестриктивните мерки си, заявявайки, че в този момент е „ време за подготовка, а не за празнуване ". Представителят на СЗО акцентира, че това, че броят на случаите на COVID-19 в страни като Англия, Франция и Италия стартира да понижава, не значи, че пандемията завършва. Епицентърът на европейското огнище в този момент е на изток, като броят на случаите нараства в Русия, Украйна, Беларус и Казахстан, предизвести той.

„ Страните би трябвало да употребяват това време рационално и да стартират да укрепват системите за публично здраве, както и да построяват потенциал в лечебни заведения, отделения за незабавна помощ и интензивно лекуване. Сингапур и Япония схванаха рано, че това не е време за празнуване, а е време за подготовка. Това вършат и скандинавските страни - те не изключват втора вълна, само че се надяват, че тя ще бъде локализирана и ще могат да я преодолеят бързо “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР