Европейските страни трябва да се подготвят за смъртоносна втора вълна

...
Европейските страни трябва да се подготвят за смъртоносна втора вълна
Коментари Харесай

СЗО: Европа трябва да е готова за втора смъртоносна вълна на COVID-19

Европейските страни би трябвало да се приготвят за смъртоносна втора вълна от ковид, защото пандемията не е завършила. Това разгласи в извънредно изявление за „ Дейли Телеграф “ доктор Ханс Клюге, шеф на СЗО за европейския район.
Според доктор Клюге това, че броят на случаите на COVID-19 в страни като Англия, Франция и Италия стартира да понижава, не значи, че пандемията завършва. Епицентърът на европейското огнище в този момент е на изток, като броят на случаите нараства в Русия, Украйна, Беларус и Казахстан. Според него страните би трябвало да употребяват времето до есента рационално и да стартират да укрепват системите за публично здраве, както и да построяват потенциал в лечебни заведения, отделения за незабавна помощ и интензивно лекуване.
„ Много съм угрижен за опцията от двойна вълна - през есента може да имаме втора вълна на COVID-19 и друга – на сезонен грип или морбили. Преди 2 години имахме 500 000 деца, които не бяха създали първата си ваксина против морбили ", сподели още той, представен от “Сега “.
Много специалисти, в това число основният медицински шеф на Англия, проф. Крис Уити, предизвестяват, че втората вълна от пандемията може да бъде даже по-смъртоносна от първата, акцентирайки за образец пандемията от испански грип в интервала 1918-20 година Когато испанският грип за пръв път се появява през март 1918 година, той има отличителните белези на типично сезонно заболяване – само че по-късно се връща в още по-вирулентна и смъртоносна форма през есента, като в последна сметка убива 50 милиона души.
" От историята знаем, че при пандемии страните, които в началото не са били наранени по този начин доста, могат да бъдат ударени от втора вълна. Какво ще се случи в Африка и Източна Европа? Те са оттатък кривата - като някои страни споделят: " Не сме като Италия ". И по-късно, две седмици по-късно, взрив! Те може, за жалост, да бъдат ударени от втората вълна по-силно тази зима, тъй че би трябвало да бъдем доста, доста деликатни. Хората считат, че блокирането е завършило. Нищо не се е трансформирало. Пълният пакет за надзор на заболяването би трябвало да е налице. Това е основното обръщение ", споделя още Клюге.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР