Европейските страни не трябва да се държат като „васали“ на

...
Европейските страни не трябва да се държат като „васали“ на
Коментари Харесай

Френският финансови министър Bruno Le Maire: Европа не трябва да е „васал на САЩ“, трябва да отстоява икономическите си интереси


Европейските страни не би трябвало да се държат като „ васали “ на Съединени американски щати, а би трябвало твърдо да отстояват икономическите си ползи, съобщи в петък френският министър на стопанската система и финансите Bruno Le Maire в ефира на радио Europe 1. Той прикани Еманюел Макрон за въвеждане на „ европейски стопански суверенитет “ след отдръпването на Съединени американски щати от съглашението за Иранската нуклеарна стратегия.

“Искаме ли да бъдем васали на Съединени американски щати, които се подчиняват на пръста, който ги води по ръба? “, сподели той.
„ Трябва да работим между тях, с европейските страни по въпроса за наш стопански суверенитет. Искаме ли Съединени американски щати да са стопански жандарми на планетата? „, сподели той в отбрана на икономическите ползи и търговията с Иран.

Bruno Le Maire разкри, че се работи по три оферти за одобряване на европейски суверенитет против американски отвън териториални наказания.
На първо място става въпрос за по-силно приложение на европейския правилник от 1996 година, който дава опция за наказание на отвън териториалните американски наказания, на второ място – за усилване на европейската финансова самостоятелност. На трето място, съгласно френския финансов министър става въпрос за работа за надзор на активи и ограничения против компании, които работят в нарушаване на въведени наказания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР