Европейските средиземноморски държави, през които минават основните мигрантски маршрути към

...
Европейските средиземноморски държави, през които минават основните мигрантски маршрути към
Коментари Харесай

Южна Европа очаква над 150 хил. мигранти тази година

Европейските средиземноморски страни, през които минават главните мигрантски направления към Европа, чакат повече от 150 000 новопристигнали мигранти тази година, откакто дефицитът на храни, породен от съветската инвазия в Украйна заплашва с нова мигрантска вълна от Африка и Близкия изток, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

" Тази години намиращите се на предната линия страни членки на Европейския съюз се чака, както обсъдихме между тях, да одобряват повече от 150 000 мигранти ", сподели през днешния ден министърът на вътрешните работи на Кипър Никос Нурис след среща със свои сътрудници от по този начин наречената група МЕД5 във Венеция.

Близо 36 400 претенденти за леговище и мигранти към този момент дойдоха в Италия, Испания, Гърция, Кипър и Малта тази година, по отношение на общо 123 318 новопристигнали мигранти приз предходната година, съгласно данни на организацията на Организация на обединените нации за бежанците.

Общият им брой обаче остава доста по-нисък от този през 2015 година, когато над един милион мигранти дойдоха в петте страни, с цел да избягат от бедността и споровете в Африка и Близкия изток.

Недостигът на пшеница и други зърнени култури може да засегне 1,4 милиарда души, сподели през вчерашния ден координаторът за рецесии на Организация на обединените нации Амин Авад, който добави, че са нужни спомагателни диалози за деблокирането на украинските пристанища за отбягване на апетит и всеобща миграция по света.

На Русия и Украйна се пада съвсем една трета от доставките на пшеница в международен мащаб, като Русия е също основен експортьор на торове, а Украйна е значим снабдител на царевица и слънчогледово олио.

" Ако пшеницата остане блокирана в черноморските пристанища, би трябвало да чакаме по-голям (мигрантски) поток ", сподели през вчерашния ден през телевизия Скай Те Джи 24 италианската министърка на вътрешните работи Лучана Ламорджезе и добави: " Обезпокоени сме, като всички страни на предна линия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР