Европейските шампионки по бадминтон при женските двойки - Габриела и

...
Европейските шампионки по бадминтон при женските двойки - Габриела и
Коментари Харесай

Проверката показа: Сестри Стоеви са си получили всички пари

Европейските шампионки по бадминтон при женските двойки - Габриела и Стефани Стоеви, са си получили всички декларирани пари за 2018 година Това е посочила инспекцията, назначена от спортното министерство (ММС), а резултата обяви министър Красен Кралев. 

През май сестри Стоеви излязоха с декларация, че федерацията по бадминтон (БФБ) не им е изплатила нужните суми за подготовка, пътувания, лагери и участия по шампионати за 2018 и 2019 година Те обявиха, че повече няма да играят за България, а наетият от тях юрист Радостин Василев даже се закани да сезира основния прокурор за нарушавания в активността на БФБ. ММС пък назначи инспекция на обвиняванията, която би трябвало да приключи публично до края на тази седмица. Но Кралев разгласи резултатите пред bTV още в сряда.

" След няколко дни ще излезем с публични данни от инспекцията, импровизирано декларирам - що се касае до финансовите взаимоотношения, за 2018 година няма безусловно никакъв проблем. Средствата, които са били заложени в проекта, са изплатени от министерството на федерацията, а федерацията ги е изплатила към двете състезателки. За 2019-а има известни разминавания, само че годината не е завършила и ние не можем да кажем дали тези средства биха били платени, или не - сподели Кралев. - Факт е, че двете девойки са много афектирани от отношението на федерацията към тях, мисля, че това е главният претекст, който акцентират. Водихме диалози с тях и с президента на федерацията Володя Златев, пробват се да си изгладят връзките, ще забележим до каква степен може да се стигне. Аз считам, че би трябвало да създадем всичко възможно да ги върнем да вземат участие на олимипийските игри в Токио 2020. "

Всъщност Стоеви към този момент пробваха да създадат първи стъпки към преустановяване на протеста си. Те първо пожелаха да влязат въпреки всичко в тима ни за Европейските игри в Минск (21-30 юни), само че това бе след крайния период за поръчки. После участваха като представителки на България на шампионат в Мадрид, част от олимпийските квалификации, и завоюваха купата.

Володя Златев сподели през вчерашния ден, че позицията на БФБ си остава същата - ръката към Стоеви протегната, и добави: " До формалния завършек на инспекцията на ММС федерацията ще се въздържа от каквито и да било ограничения. Моето персонално мнение е да изгладим разликите ".

И без Стоеви бадминтонът съумя да класира състезатели за Европейските игри. Те са Линда Зечири (жени), Даниел Николов (мъже), Мария Мицова (смесени двойки), Алекс Влаар (смесени и мъжки двойки) и Димитър Янакиев (мъжки двойки). Треньорът на националните тимове Петя Неделчева описа, че петимата са създали осемдневен лагер и че в отбора няма здравословни проблеми.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР