Европейските шампионки Нургюл Салимова и Антоанета Стефанова, заедно с председателя

...
Европейските шампионки Нургюл Салимова и Антоанета Стефанова, заедно с председателя
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова и Нургюл Салимова за чувството да си на европейския връх

Европейските шампионки Нургюл Салимова и Антоанета Стефанова, дружно с ръководителя на федерацията по шахмат Милен Василев гостуваха в NOVA. Те описаха за огромния си триумф на отборното състезание в Будва, Черна гора, където с Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева реализираха най-големия триумф в историята на националния отбор за дами

" Моята стратегия е доста натоварена, само че до края на годината има още значими шампионати. Ние няма да имаме доста време за отмора ", показа Антоанета Стефанова.

" В отборните съревнования е доста значима и логиката на психиката. Аз съм доста горда с девойките, треньора и федерацията. Имаше една прелестна атмосфера и всички играха за България ", добави тя.

" От седем години българската федерация е изключена от европейския шахматен съюз заради неприятни аргументи. Но тази година след събранието, което се организира на 24-и септември, ръководителя на европейския шахматен съюз призна новоизбраното управление и ни дадоха " уайлдкард ", с която да участваме. Взе се решение в най-скоро време те да ни одобряват като членове ", показа Василев. 

" Честно казано не чакахме да имаме подобен сериозен триумф толкоз бързо. Очакваме да бъдем признати за член. Надявам се с поддръжката на страната нашият спорт да се развива, както би трябвало ", добави Антоанета Стефанова.

" Мисля, че шахът е доста известен в България, тази година е доста сполучлива. Тази купа е черешката на тортата. Надявам се, че новото потомство ще следва нашия образец. Шахът е страхотна игра, която развива доста качества в децата ", показа Нургюл Салимова, която сграбчи и самостоятелно отличие от европейското в Будва.

" Както към този момент споделих, задачите са лиценз и доста работа с подготовка за младите състезатели, клубовете и националните тимове ", съобщи Стефанова за край.

Повече чуйте във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР