Европейските шампионки на двойки в бадминтона за 2018 г. –

...
Европейските шампионки на двойки в бадминтона за 2018 г. –
Коментари Харесай

Сестри Стоеви прибрали над 100 000 лева от федерацията

Европейските шампионки на двойки в бадминтона за 2018 година – сестрите Габриела и Стефани Стоеви, са получили повече от 100 000 лв. за подготовка от федерацията единствено за миналата година. Това разгласи пред bTV президентът на централата Володя Златев.

„ Те са най-платените, дръзвам да кажа, състезатели. В България по всички типове спорт, като подготовка и присъединяване в интернационален състезателен календар ”, споделя Златев.

Разкритието му е в отговор на нападките на сестри Стоеви към него, че средствата, които страната планува за тях, не отиват по предопределение, а се насочват към други състезатели от националния тим.

Вчера Габриела и Стефани пуснаха намерено писмо в своята Facebook страница, с което оповестиха пред обществеността, че са взели решение отсега нататък да не играят под флага на България, а да си намерят нова страна, която да показват.

“Стана ясно, откакто имаше отвод да играят за Република България на отборното европейско състезание. Благодарение на треньора им с френски паспорт, само че български бадминтонист – Михаил Попов, те очевидно имат предпочитание да играят за непозната страна ”, разяснява още шефът на бадминтона.

Володя Златев сподели документ, съгласно който девойките са премирани и с повече от 50 000 лв. за европейската купа, която завоюваха предходната година на шампионата на Стария континент в Испания. Според него, повече от половината средства, с които федерацията субсидира своите спортисти на равнище народен тим, отиват точно по сметка на двете ни най-хубави и най-талантливи състезателки.

От началото на годината пък Стефани и Габриела Стоеви са получили над 17 000 лв. от централата за присъединяване в идните шампионати и за подготовка.

В същото време, министърът на спорта Красен Кралев разпореди финансова инспекция в централата по бадминтон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР