Европейските рафинерии сега изглежда разполагат с повече суров петрол, отколкото

...
Европейските рафинерии сега изглежда разполагат с повече суров петрол, отколкото
Коментари Харесай

Европейските рафинерии са препълнени с петрол

Европейските рафинерии в този момент наподобява разполагат с повече недопечен нефт, в сравнение с им е нужен. Това се дължи на към този момент на суматохата по отношение на намаляващия експорт на нефт от Русия и последвалия дефицит на нефт в света, която се оказа пресилена.

Европа съумях да си достави недопечен нефт от Латинска Америка, Близкия изток и Съединените щати. Вносът на латиноамерикански недопечен нефт в Европа е приблизително 313 000 барела дневно до момента за тази година, по отношение на 132 000 барела дневно за предходната, демонстрират данните на Refinitiv Eikon. През юли междинната стойност беше много над тази цифра - 600 000 барела дневно.

От Съединените щати Европа е внесла приблизително 1,1 милиона барела дневно тази година, спрямо едвам 800 000 барела дневно предходната година. Вносът на нефт от Ирак в Европа е с 20% по-висок от юли до ноември в съпоставяне със същия интервал на предходната година, написа Oilprice.

Прекомерното предложение повлия върху цените. Цените на сорта брент паднаха с близо 9 $ за барел на седмична база. Според европейски търговец на недопечен нефт европейските рафинерии евентуално са купували повече през ноември.

Паническите покупки, траялите седмици стачки във френските рафинерии и компликациите от поддръжка на рафинериите забавиха доставките.

Търговците и рафинериите усилиха покупките си през това лято, очаквайки дефицит, поради възбраната на Европа за импорт на съветски недопечен нефт. Тази възбрана би трябвало да влезе в действие на 5 декември. Дотогава Европа евентуално няма да има проблеми с приемането на задоволително недопечен нефт. След 5 декември обаче може да е друго.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР