Европейските правителства, включително и българското, тези дни започнаха организирано и

...
Европейските правителства, включително и българското, тези дни започнаха организирано и
Коментари Харесай

Протестите, ваксината, Брюксел

Европейските държавни управления, в това число и българското, тези дни започнаха проведено и масирано да вещаят Втора /Трета, Четвърта, Пета/ вълна от корона вирус през есента. По същото време десетки хиляди берлинчани излязоха на улицата против карантинните ограничавания. Демонстративно без маски. Българите също са на улицата без маски, само че по-масово и по-отдавна от германците - те напряко блокират жизненоважни градски артерии против корупцията на държавното управление в " Най-корумпираната страна от Европейски Съюз ", съгласно немската ARD неотдавна. В средата на юли Италия се разтресе от митинги и улични борби, свързани с наложената им безогледна миграция и следващи карантинни рестрикции за популацията по този мотив. С елементарни думи - управляващите вкарват потвърдено инфектирани африканци, а след това стягат ограниченията върху всички италианци. И по този начин нататък, има задоволително още образци за разтърсената Европа.
Запитах се при тази тревожна обстановка на Стария континент какво се случва в столицата му Брюксел? Би трябвало всички институции там да работят на цялостен ход и под чувството за съвсем военно състояние.

Хм... От през днешния ден в Брюксел няма жива душа из институциите. Европейският парламент излезе във почивка от 27.07. до 23.08. Следващото съвещание на Европейския съвет е чак в средата на октомври. Преди да заминат по скъпите курорти и милионерските си имения служителите от Европейската комисия ратифицираха някакво съглашение за поощряване на търговията с Виетнам. Но не това е забавното, несъмнено. В самия завършек на юли, на 28-и, Европейска комисия подписа контракт с американската фармацевтична компания " Гилеад ". Тя е за закупуване на антивирусен препарат против Ковид-19. Сделката е на стойност 63 млн. евро. Препаратът, съгласно формалния прес-рилийз на уеб страницата на Комисията, ще стигне до 30 000 /трийсет хиляди/ пациенти. Ако договорката за 30 000 души е 63 милиона, можем ли да си представим за какви пари става дума при 1о милиона инфектирани, да речем.

Всъщност Европейската комисия /нашето Европейски Съюз правителство/ ще стане един много печеливш дилър. Ще купува от " Гилеад " на едни цени с нашите пари и ще ни препродава на други. Това е логиката на договорката най-малко - няма кой да ни подарява тези медикаменти, а всяка здравна каса би рухнала при сходни цени. И в случай че тези препарати станат задължители при всеки инфектиран /не приказваме за чипиране, 5G и други глупости/, а за общоевропейска политика /Ковид-политика/, омесена със съмнителни европазарни механизми, ръководени от самия Брюксел. Просто ще ни задължат, а който не носи съответния документ, последователно ще отпада от обществото.
Има и още нещо любопитно край въпросния препарат " Ремдесивир " ( " Remdesivir " ), която към този момент е пребрандирана като Veklury. Сега ще разберем и за какво. Това напълно не е ново откритие. Той от дълго време е бил подготвян за битка с Хепатит С. Доказано несполучлив е обаче. В началото на 21-и век го пробваха и против Ебола. Също - несполучливо. Днес той още веднъж излиза на полето. И никой не може да потвърди, че работи против Ковид. Но беше незабавно лицензиран на 3-и юли за продажба на европейския пазар. Съвсем скоро ще стартират да ни я продават. Отсега, отново съгласно формалния уебсайт на Европейска комисия, се договарят нови и нови доставки за до края на годината с " Гилеад ".

И в същото време някои българи си фантазират, че Европейският съюз ще се намеси в България, с цел да разобличи корупцията и нередностите в правосъдната ни система. Евро-наивници.
Момчетата от Брюксел имат доста по-големи проекти за нас. До нови срещи след ваканцията им.
След препарата чакаме Ваксината.

От профила на Степан Поляков във Фейсбук
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР