Европейските правителства са отпуснали над €280 милиарда финансиране за смекчаване

...
Европейските правителства са отпуснали над €280 милиарда финансиране за смекчаване
Коментари Харесай

Европа харчи над €280 милиарда, за да смекчи ефекта на енергийната криза

Европейските държавни управления са отпуснали над €280 милиарда финансиране за намаляване на въздействието на енергийната рецесия върху семействата и бизнеса, заяви Bloomberg, цитирайки разбор на основания в Брюксел мозъчен концерн Bruegel.

Изчисленото от Bruegel финансиране мери новите разпределения на средства от септември и покрива всичко - от субсидиране на цени за дребния бизнес в Гърция до директни заплащания към потребителите в Белгия. Част от средства към момента не са изразходвани.

" Енергийните цени ще останат високи през зимата и държавните управления би трябвало да работят с догатката за най-лошия сюжет, че тези средства няма да изчезнат даже по-късно ", съобщи Джовани Сгаравати - анализатор в Bruegel.
 Разходи за живот: стопанската система на Англия е все по-близо до застоялост
Разходи за живот: стопанската система на Англия е все по-близо до застоялост

Най-вече поради фабричния спад

Цените на едро на силата скочиха с повече от 10 пъти по отношение на междинната сезонна стойност през последните пет години, защото Русия понижава потоците на природен газ към Европа. Това удари икономическото произвеждане на целия континент, като тежката промишленост се намира под напън. В цяла Европа потребителите са изправени пред рецесия на разноските за живот.

Ударът за държавните управления идва, защото растящата инфлация намалява виталния стандарт. Инфлацията във Англия може да надвиши 18% през януари за първи път от половин век заради внезапно покачващите се цени на силата, считат специалисти.
 Германия има единствено три месеца да се избави от енергийна рецесия
Най-голямата стопанска система в Европа има единствено три месеца да се избави от енергийна рецесия

Тя не може да разчита даже на Франция, където дефектните нуклеарни реактори усложняват газовата криза
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР