Европейските правителства не трябва да намаляват разходите за здравеопазване по

...
Европейските правителства не трябва да намаляват разходите за здравеопазване по
Коментари Харесай

СЗО предупреди Европа да не намалява разходите за здравеопазване

Европейските държавни управления не би трябвало да понижават разноските за опазване на здравето по време на актуалната икономическа рецесия, провокирана от коронавирусната пандемия и обвързваните с нея провокации. За това предизвести Световната здравна организация (СЗО).
" Загрижени сме, че страните ще отговорят на тази рецесия по същия метод, както направиха с рецесията преди 10 години, посредством понижаване на обществените разноски за опазване на здравето ", съобщи на конференция районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клюге. " Тези съкращения попречиха на доста хора да получат достъп до здравните грижи, от които се нуждаят ".
Според СЗО обществените разноски за опазване на здравето на глава от популацията са спаднали в към половината от европейските страни сред 2008 година и 2013 година Нуждите от опазване на здравето, които не могат да бъдат задоволени, са се нараснали в 19 от 28 страни от Европейски Съюз, като през 2013 година са наранени 3 милиона души повече, в сравнение с през 2008 година, заяви организацията на Организация на обединените нации. Освен това до 9% от семействата са били докарани до беднотия вследствие на нуждата да заплащат за опазване на здравето, отбелязва БГНЕС, цитирайки AFP.
С упованието икономическото произвеждане на Европейски Съюз да се свие със 7,5% през тази година, организацията предизвести, че съкращенията в опазването на здравето освен ще застрашат животи, само че и ще бъдат контрапродуктивни.
" Страните, които поеха по пътя на съкращаването на разноските за опазване на здравето, се борят да се възстановят от икономическия потрес и би трябвало да се поучим от грешките в предишното ", сподели още Клюге.
Междувременно стана ясно, че са доказани повече от 2 милиона случаи на COVID-19 и са регистрирани над 175 000 смъртни случаи в 53-те страни в европейския район на СЗО.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР