Европейските потребители вече ще могат да гледат онлайн съдържание с

...
Европейските потребители вече ще могат да гледат онлайн съдържание с
Коментари Харесай

Онлайн съдържание с абонамент вече може да се гледа от друга държава в ЕС

Европейските консуматори към този момент ще могат да гледат онлайн наличие с абонамент от друга страна от Съюза. Новите правила са в действие от броени часове.

Ограниченията за достъп до платено наличие в мрежата бяха тип дискриминация на база народност или местоположение на потребителя.

В Европейския съюз клиентите на онлайн платформи са 29 млн., а в идващите две години броят им ще нарасне до 72 млн.

Почти 60 на 100 от младите европейци декларират, че за тях е значимо да употребяват абонаментите си при избора на онлайн услуги.

Кое наличие обаче ще бъде налично от всички точки на Съюза?

След регистрация в платформа за предплатена телевизия у нас към този момент ще имате достъп и до наличието ѝ от други страни в Европейския съюз.

Като консуматор специалистът по киберсигурност Владимир Стоименов е песимистичен към новия правилник. Досега рестрикциите на географски принцип се заобикаляха от консуматори през виртуална частна мрежа – по този начин нареченият VPN.

„ Чрез този логаритъм ние един тип маскираме, че се намираме в друга страна и можем да се възползваме от услугите, която другата страна предлага “, изяснява той.

Според представителството на Европейската комисия обаче отпадането на геоблокирането за платено наличие в интернет е нова стъпка в единния дигитален пазар , сходно на отпадането на таксите за мобилни диалози в роуминг.

„ То е обвързвано с опция за основаване на нови работни места, с това европейският бизнес да стане по конкурентоспособен “, споделя Огнян Златев от посланичество на Европейска комисия у нас.

Предстои да се наблюдава дали от краткотрайна тази регулация ще стане с непрекъснат темперамент, прецизира шефът на Дигиталния отдел в bTV Александър Бойчев.

Ние приветстваме тази смяна – тя дава опция на потребителите на Voyo и Voyo Interational, да вземем за пример на командировка в Париж, ще могат да видят последния епизод на „ МастърШеф “ или в случай че отидат на отмора в Гърция, ще могат да проследят онлайн финала на Шампионска лига или на „ Гласът на България, споделя той.

Регламентът за достъп до онлайн наличие влиза в действие автоматизирано от началото на април. За спазването му ще следи Комисията за отбрана на потребителите. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР