Европейските потребители вече не могат да разчитат на пълния капацитет

...
Европейските потребители вече не могат да разчитат на пълния капацитет
Коментари Харесай

Европейските потребители вече не могат да разчитат на пълния капацитет на газопровода „Северен поток 2“

Европейските консуматори към този момент не могат да разчитат на цялостния потенциал на газопровода " Северен поток 2 " (55 милиарда кубически метра годишно) в средносрочен проект. Руският енергиен колос " Газпром " разгласи, че ще употребява част от мощностите на тръбопровода за потребностите на локалния пазар, предава Интерфакс.

" Поради обстоятелството, че част от газопровода " Северен поток 2 " сега не се употребява и като се вземе поради осъществяването на програмата за газоснабдяване и газификация за потребителите в Северозападния федерален окръг, " Газпром " реши да употребява непотребния съветски сухопътен газопреносен потенциал на плана " Северен поток 2 " за развиване на доставките на газ в районите на северозападната част на Русия ",се споделя в известие на концерна.

" Ако немската страна реши да пусне в употреба морската част от газопровода " Северен поток 2 ", единствено едно от двете разклонения може да бъде пуснато на 100%. Началото на стартирането в употреба на второто евентуално няма да бъде по-рано от 2028 г ", прецизираха от съветската компания.

Морската част на газопровода " Северен поток 2 " с потенциал 55 милиарда кубически метра газ годишно минава от компресорната станция " Славянская " в Ленинградска област на Русия до балтийското крайбрежие на Германия. Към момента и двете разклонения на газопровода са заредени с природен газ и са подготвени за употреба.

Германските управляващи стопираха процеса на узаконяване на газопровода, а Съединени американски щати включиха компанията Nord Stream 2 AG в листата си със наказания, напомня организацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР